Pensioenleeftijd bepalen en portefeuille beleggen zodat regelmatige cashflow verzekerd blijft

We werkten samen met Stremersch , Van Broekhoven & Partners een gevalstudie uit waarin de heer en mevrouw Daens (60-62 jaar), volgens het wettelijk stelsel gehuwd en 1 kind, vragen hadden naar hun pensioenleeftijd en zeker wilden zijn dat er hen een regelmatige cashflow verzekerd bleef, naast alle projecten die ze gepland hadden.

Cliënten hadden verschillende vragen waarvoor ze in eerste instantie bij mij als accountant aanklopten. Ik kende hen tenslotte al het langste, en had hen tijdens hun leven van gedreven hard werkende zelfstandigen geholpen met alles wat hun het financiële en boekhoudkundige luik van hun chocoladebedrijf aanging. Dit bedrijf hadden ze nu echter net verkocht. Er was bovendien nog een holdingvennootschap te liquideren en te bekijken wat er best met hun patrimonium vennootschap zou gebeuren…. Voor de villa aan zee stonden er nog renovatiewerken op het programma, en hoe zouden ze die best belenen? Mevrouw was vooral ook bezorgd over hoe er voldoende kasstromen zouden zijn nu ze dichter bij pensioenleeftijd kwamen. Wanneer zouden ze precies met pensioen kunnen gaan ? En hoe zouden ze hun jaarlijkse inkomstenstroom dan best organiseren? Wat als ze ook hun dochter nog wilden laten studeren en daarna op weg wilden helpen om een woonst te kunnen financieren ? …. 

U merkt het, tal van vragen waar ook ik als accountant niet meteen meer overzichtelijk structuur kon in brengen. Het ging hier tenslotte ook over meer dan boekhoudkundige en fiscale optimalisaties. Het was dan ook een fijne ervaring om op de experten van Stremersch, Van Broekhoven & Parnters beroep te kunnen doen. Waarbij mijn cliënten het gevoel kregen dat er naar alle aspecten van hun vermogen gekeken werd. Steeds werd er goed geluisterd naar de specifieke wensen van mijn cliënten en stelden we samen persoonlijke doelstelling. De experten van Stremersch, Van Broekhoven & Partners hielpen met de contacten bij de banken en de heronderhandelingen van de lening, ze verleenden hun inzichten in hoe de kapitaalstromen best gegarandeerd zouden blijven in de komende jaren…. Zowel voor mij als mijn cliënten een leerrijke ervaring….

Eens om de zoveel tijd zijn mijn cliënten nog in contact met Jo Stremersch, dan maken ze samen een up-date van hun financieel plan en stellen ze eea bij in functie van gewijzigde realiteiten, en dan kan iedereen weer met een gerust gemoed de toekomst tegemoet.

(D.F)

 

 

2017-03-10T10:25:24+02:007 maart 2017|
Show Buttons
Hide Buttons
Read more:
Flexibele verloning: inzicht doet beter kiezen

De tijd dat medewerkers alleen een vast en een variabel salaris kregen, ligt al lang achter ons. Vandaag zijn er...

Close